söndag 2 augusti 2009

Helgen på saftlandet

Det har inte blivit så mycket tid till bloggande i helgen för det har varit full rulle hela tiden.
I Fredags sprang jag och Ida och shoppade till dess att Kalle slutade jobbet. Vi mötte upp Julian på stan efter att han hade skjutit pistol. En stund senare anslöt även Joanna till sällskapet och det blev mat på burger king.
Efter att vi hade åkt hem och bytt kläder drog vi vidare mot gröna lund. Ida var upphetsad som ett litet barn och kunde inte sitta still under färden dit.
Kalle, Joanna och Ida började med att åka fritt fall tilt, jag avstod eftersom tanken på höjder får mig illamående. Nästa attraktion blev kvasten och efter det avverkades den ena efter den andra karusellen. Vi åkte även den nyaste berg- och dalbanan Insane. Den var verkligen.. galen. Det var upp, ner och överallt på samma gång. Minst sagt förvirrande.

Ida, Kalle och Joanna väntar spänt på att få åka fritt fall tilt.

Innan de åkte iväg. Titta på ungen som ser helt skräckslagen ut bredvid Ida.

I lördags gick jag och Ida upp med tuppen för att åka till Eskilstuna där jag skulle filma drag race. Väl där fick jag mig en utskällning från en annan fotograf som ansåg sig ha ensamrätt på att filma drag race i kjula, även fast jag hade blivit anställd av arrangörerna. Ida och jag träffade på två roliga finnar som vi hade en hel del roligt åt, och med. Det blev massa missförstånd p.g.a språkbarriären. Vi har åtminstone lärt oss att mustalainen betyder zigenare, det kan ju vara använbart.
På kvällen kom Karin förbi hemma hos Kalle och drack vin innan vi drog vidare för att möta upp Henke, Charlie och hans syster. Vi hamnade på strand där vi träffade Andres som jobbade i baren. Ett kärt återseende.

Jag poserar med kameran innan jag började arbeta.

Jag in action.

Finnarna bjöd oss på fisk.

Ida tillsammans med Janne och Juha.

Idag, söndag, började med en ordentlig sovmorgon. På eftermiddagen orkade vi släpa oss ut i det fina vädret för att äta lunch i kungsträdgården. Där avnjöt vi varsinn mumsig hamburgertallrik i solen. Efter lunchen gick vi och satte oss framför scenen vid kungsträdgården där de var olika band som uppträdde i.o.m pridefestivalen. Vi hade väldigt roligt åt en tjej som stod och dansande helt i sin egen lilla värld medan alla andra i publiken satt på bänkar och lyssnade.
På kvällen var vi på gröna lund och såg lady gaga. Efter att inte ha haft så stora förväntningar blev jag positivt överraskad. Det var en spektakulär show med häftig rekvisita och en mängd olika ombyten. Hon var stentuff och sångrösten var imponerande med tanke på musikgenren och de låtar man har hört innan.
Efter konserten skulle Ida köpa lotter i hopp om att vinna en stor nallebjörn. Trehundra kronor fattigare och sex smånallar rikare förbjöd vi henne att köpa fler lotter.

Hamburgertallriken.
Man kan ha roligt med perspektiv.

Jag hittade byxorna och halsbandet på h&m och invigde dem på gröna lund.

Lady GaGa på gröna lund.

Ida ville ha en av de stora nallarna.

Hon öppnade lott efter lott.

Kalle fick bli nallevakt.

2 kommentarer:

  1. Det är oklart, jag vågade inte fråga för då kanske han skulle skjuta mig med

    SvaraRadera