lördag 18 juli 2009

Uppdatering efter frånvaro

Nu är jag tillbaka efter en tids frånvaro. Jag har hunnit med att träffa Mia, haft tjejkväll, badat, ätit mat hos pappa med systern och familj, startat företag, flyttat hem alla grejer från Stockholm och slutligen varit på födelsedagskalas hos min kusin.

Mia var som sagt hemma i Sverige efter att ha varit på utlandstjänst nere i Afghanistan i någon månad. Det var väldigt roligt att få träffas igen och det blev mycket skvaller att ta igen. Mias tjejkompis Anna och hennes vän, samt bästaste Sanne kom ner på en snabb visit till ön och då var vi tvunga att styra ihop en liten tjejfest. Det var en mycket trevlig tillställning med god mat och uppskattat sällskap.

I onsdags åkte jag och pappa upp till Stockholm för att hämta hem de sista grejerna från lägenheten eftersom det var dags för utflyttning. Erika kom upp och vi städade ur lägenheten tillsammans. Innan dess hann vi möta upp Joanna för att tillsammans få lite handledning i att starta företag. Det var väldigt nyttigt eftersom jag precis har starta en enskild firma och eftersom vi har funderingar på att starta en ekonomisk förening tillsammans.

Igår åkte jag, mamma, Robin och Annie(jag talar inte om mig själv i tredje person, min brorsas flickvän heter också Annie) till stranden för att njuta av den första soliga dagen på länge. Det blåste kalla vindar men trots det så tog solen ordentligt, när jag kom hem såg jag till min fasa att jag hade fått en vacker bondbränna av mina solglasögon, så nu ser jag ut som en tvättbjörn. Efter stranden begav vi oss ut till väskinde för att gratulera kusinen Ebba som hade fyllt 13 år tidigare i veckan. Som vanligt så var det full rulle ute hos min moster och hennes fem ungar, det blir inte en lugn stund. Efter födelsedagsfikat föreslog morfar att vi skulle stanna kvar för att grilla, och det erbjudandet kan man ju inte tacka nej till. Mamma och jag tog en promenad med familjens hund Keno innan maten. Det blev mycket skratt runt matbordet när 18 personer skulle samsas.
Här kommer lite bilder från gårdagen:

Idag har det varit halvbra väder, tur var väl det så jag slapp vistas i solen när jag allaredan ser ut som en kräfta. Ikväll blir det nog lugnt, har ingen lust att betala 300 spänn i inträde + ytterligare 100 kronor i garderobsavgift för att trängas med Stockholmsbratsen och titta på när dom sprutar ut champagne(eller är det kanske rosévin som sprutas numera?) som är värd hundratusentals kronor. Nej hu för tusan!

4 kommentarer:

 1. Bondbränna är när man har jätte bruna armar upp till lite över armbågen där t-shirten suttit, Resten av kroppen är kritvit. De där med solglasögon borde kallas nå annat, kanske agentbränna ;)

  SvaraRadera
 2. Ja det är ett ord som behöver uppfinnas, kunde inte komma på nåt bättre så det fick bli bondbränna.

  SvaraRadera
 3. Men Annie...skaffa en egen blogg!! :D ;)

  SvaraRadera
 4. Jo.. jag jobbar på det. Ska bara komma på nån fin design och så.

  SvaraRadera