söndag 5 juli 2009

Hemma efter skön helg i skärgården

I lördags förmiddag bar det av mot Karins landställe som ligger på Ornö. Jag och Kalle mötte upp Karin på pendeltåget. Efter att vi hade bytt till buss och färdats längs en kringelkrokig väg var äntligen var framme vid hamnen i dalarö dit Magnus kom puttrande med sin båt för att hämta upp oss. Det blev en liten guidad tur på sjön kryssandes mellan olika öar i skärgården innan vi slutligen la till vid Ornöboda.


Kalle och Karin tog på sig sina flytvästar innan vi åkte iväg med Magnus i båten.

När vi kom fram till Karins stuga lagade vi lunch och avnjöt den i solen till det började regna, först ett lätt sommarregn innan himlen öppnade sig och det fullkomligt vräkte ner vatten. Medan regnet öste ner utanför fönstret underhöll vi oss med att spela vem vill bli miljonär och dricka vin. Jag och Karin måste ha varit överlägset sämst till en början, men efter lite fixande och trixande med spelreglerna ordnade det upp sig för oss alla. Grabbarna grus knappade ifatt och tog hem den ärofyllda segern under den sista och avgörande matchen, vi skyller på att de fick alldeles för lätta frågor. All tankeverksamhet hade gjort oss hungriga så vi började traska hem till Magnus stuga för att börja med maten.


Karin tog på sig hela regnstället ifall det skulle börja regna på vägen medan Magnus och Kalle försöker fälla ihop paraplyet.

I Magnus stuga fanns det både rinnande vatten och elektricitet, vilket är en lyx på landet(enligt Karin). Medan mästerkocken Magnus skrubbade potatisen så gick vi andra för att möta upp Karins vän Lorraine som skulle komma med båten. När vi kom tillbaka hjälptes alla åt med att förbereda sallad, kött och ost. Magnus fick ansvaret för grillningen och det skötte han galant. Maten smakade ljuvligt och vi hade en mysig kväll tillsammans. Det blev en tidig kväll då vi promenerade hem runt midnatt.


Fotografering, smygrökning och grillning.

På söndagsmorgonen vaknade vi pigga och utvilade och gladde oss åt att solen lyste, lagom till frukosten serverades började det dock att mulna på. Vi surade inte för det utan istället bestämde vi oss för att ta en promenad, det blev en tur ner till bryggan för att ösa ur vatten ur båtarna och sedan vidare för svampletande. Vi lyckades inte hitta någon svamp, bara svärmar av myggor och ett och annat blåbär. Som tur var hade Magnus hittat en handfull svamp på sin tomt tidigare som vi kunde steka upp till lunchen, så det blev inte helt misslyckat ändå.


Karin försökte desperat locka till sig uppmärksamhet när hon skopade vatten. Vi andra satt kvar oberörda på bryggan.


Ute på vandring och svampletning i skogen.


Vi satt och njöt en liten stund på klipporna innan lunchen.


Kalle hittade en fästing som kröp på hans byxor. Karin skrek rakt ut att han minsann skulle dödas, och det på en gång!


Även fast det inte blev något badande eller något speciellt ståhej så var det en väldigt mysig helg. Det var skönt att komma bort från vardagen och stressen. Att bara ta det lugnt och inte göra något särskilt är väldigt nyttigt ibland.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar