torsdag 12 november 2009

Att vara student


Varför ska det vara så krångligt att vara student? När jag sökte in till högskolan valde jag ett utbildningsprogram och hoppas därmed att slippa komma ihåg att söka nya kurser hela tiden. Men det var ju bara en önskedröm, varje termin var jag ändå tvungen att leta reda på och söka den kommande kursen. Därefter fick man ungefär tusen mail från studera om att man skulle gå in och titta hur intagningen gick. Men jag gick ju programmet så det var väl självklart att jag skulle komma in? Tillslut tröttnade man på att gå in och titta på studera, med påföljd att det hände att man glömde att tacka ja. Om man nu mot förmodan hade tackat ja så kom nästa steg, att registrera sig för den nya kursen. Detta fungerade i princip aldrig att göra själv, då fick man istället gå till studieadministratören och be henne göra detta. Det slutade inte där, så klart. Man var sedan tvungen att registrera sig för varje liten delkurs, så det blev en hel del besök hos studieadministratören. 
Nu när jag äntligen är klar med min utbildning kan jag inte bara luta mig tillbaka och vänta på mitt examensbevis, nej nej, så lätt ska det ju inte få vara. Nu måste jag även fylla i ett papper med ALLA kurser som jag har läst och kryssa i massa andra rutor, som är smått omöjliga att förstå. Utöver detta måste jag även skaffa fram ett personbevis och ett intyg att jag har betalat alla mina kåravgifter. Jag börjar nästan tro att de inte vill att man ska få ut sin examen. Vi får väl se hur det går.

4 kommentarer:

 1. Men hallå Annie...det är faktiskt jag som är fotografen på denna bild :P

  SvaraRadera
 2. Hehe, jo jag vet. Men det är mest bara för att man ska se att det är mina bilder, att man inte ska ta dom :). Plus att jag har efterbearbetat den också.

  SvaraRadera
 3. du behöver inte fylla i alla kurser du läst! ring examensenheten så berättar dom:)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tror jag vet hur jag ska göra nu när jag läste igenom lite mer grundligt den andra gången. Men lite krångligt ämdå.

  SvaraRadera