måndag 12 oktober 2009

Inspelningsvecka

Nu är jag tillbaka igen, efter en veckas filminspelning. Det har varit full rulle från det att jag anlände till Falun till dess att jag åkte.
Direkt när jag kom fram sattes jag i arbete då Kajsa och Sebastian höll på att spela in en green screen-scen. Fredagen fortsatte i samma tempo då vi åkte runt och hämtade diverse rekvisita, flyttade utrustning och inhandlade andra nödvändigheter. När dagen var till ända var vi alldeles utmattade, så kvällen avslutades framför Idol med en påse chips.

Lördagen var den första inspelningsdagen och vi mjukstartade med att börja filma några höstiga utomhusscener. Det var lite smått rörigt eftersom alla inte riktigt hade infunnit sig i sina roller. Det gick ändå bra och vi höll tidsschemat.


Under söndagen skulle vi spela in ännu fler utomhusscener, men vädergudarna verkade inte gilla den idén och gav oss regn istället för sol. Tillslut blev regnet olidligt och vi var tvungna att få tak över huvudet, så istället beslutades det att vi skulle filma några inomhusscener. Om lördagen var smått rörig så var söndagen alldeles kaotisk och det kändes fullständigt hopplöst.


Efter regn kommer sol, och vi kunde under måndagen ta igen några utomhusscener som vi hade missat under föregående dag. Därefter flöt dagen på som planerat, ett lugn började infinna sig på inspelningsplatsen.


Vi hade verkligen inte tur med vädret, så fort vi bestämde oss för att filma utomhus så var solen spårlöst försvunnen och kylan påträngande. Inte de bästa förutsättningarna för att filma sommarscener, men vi var så illa tvungna. Som tur var så hade vi även planerat in några inomhusscener så att vi slapp vara ute och frysa hela dagen.


Under onsdagen filmade vi mysiga morgonscener med gos i sängen och lyxig frukost. Efter inspelningen lagade jag, Adéle, Sebastian och hans syster mat tillsammans innan vi gick ner på stan för att dricka en öl. Vi hamnade på Pitcher's, ett nyöppnat ställe, som ligger i McDonald's gamla lokaler. Det kändes lite märkligt att sitta och dricka öl på gamla McDonald's faktiskt, så många fyllemåltider som man har ätit där. Något motsägelsefullt.Under torsdagen var jag fruktansvärt trött trots att jag hade sovit länge. Det slutade i vilket fall med att jag och Adéle somnade på gräset i den fantastiska höstsolen medan de andra spelade in en scen i en friggebod, vi fick ju ändå inte plats där inne. Det var en kort inspelningsdag som avslutades tidigt. Därefter lagade vi paj och kollade på S.O.S gute. Sebastian har för övrigt världens bästa granne som kom ner med nybakta äppelmuffins till oss när vi låg och kollade på film, underbart!


Fredagen bestod till större delen av lök. Den enda scenen vi filmade innefattade intensivt lökhackande. Efter det luktade hela huset lök och var och varannan människa grät. Till min glädje så blev det tacobuffét på kåren efter allt lökhackande.


Den sista inspelningsdagen inleddes med bilbanebygge på morgonkvisten. Vi kände oss måttligt dumma när vi inte lyckades sätta ihop bilbanan med en häftig loop som vi hade byggt, helt ologiskt. Därefter ägnade vi dagen åt den längsta och hemskaste scenen i filmen. Det blev mycket skrik och elakheter framför kameran. Kvällen avslutades med öl och fotboll, och alla vet ju hur det gick. Det blev en tidig kväll med andra ord.

Det var min vecka i stora drag. Tack för en rolig inspelning!

2 kommentarer:

  1. Så trevligt vi hade det:)

    ps.kommer att sno lite bilder till min blogg, hihi!

    SvaraRadera
  2. Ja gör det! Fler bilder finns att hitta här

    SvaraRadera