tisdag 26 januari 2010

Vietnam del 2

Nu har jag ryckt upp mig och tagit tag i det här igen. Här kommer fortsättningen av resan till Vietnam.


Färden från Mui Ne till Saigon var minst sagt gastkramande. Trafiken var allt annat än lugn, och trafikregler finns inte ens på kartan.
Vackert skymningsljus över long beach på ön Phu Quoc där vi bosatte oss i en vecka.
På kvällarna åt vi mat på den här fantastiska restaurangen på stranden som tillhörde vårt lilla hotell. Enastående mat och trevlig personal.Andra dagen på Phu Quoc hyrde jag, Robin och Johan mopeder för att åka runt och se oss omkring.Robin i solnedgången.Inne på matmarkanden i Doung Dong.Jag tog ett glädjeskutt på stranden. En dag åkte vi på en snorkelutflykt. Här var en av de vackra platser som vi fick besöka.Robin och Johan på båten under snorkelutflykten.Man fick även fiska under utflykten om man ville.Turen avslutades med att stopp vid den här stranden.Robin och Johan glassar på stranden.Mamma vid vattenbrynet.Den här stackars apan drog mamma i håret.En dag hyrde Robin och Johan varsinn vattenskoter.Johan på vattenskotern.Vi åkte in till den lokala marknaden i Doung Dong, där var vi de enda europerna och fick många nyfikna blickar.Jag fick mina naglar fixade på stranden.På promenad längs long beach.Det var väldigt varmt om dagarna så på det här viset kunde man ligga och svalka sig när solen gassade.Vi lämnade Phu Quoc för att spendera de sista två dagarna i Saigon. Om det var mycket mopeder på de tidigare ställena vi hade varit på så gick det inte ens att jämföra med hur många det fanns i den här staden. Det var en ständig kamp att försöka komma över gatan. Man fick ge sig ut i vägen och hoppas på att mopederna körde runt dig istället för rakt på.


En rolig restaurangbåt som låg nere vid floden. Belysning är inget som de är sparsamma med i Vietnam.Vi besökte en stor inomhusmarknad där man bl.a. kunde köpa kött.Den som var sugen på hjärna eller tarmar kunde även finna det här.Vi hann även med att besöka ett buddhistiskt tempel innan vi skulle påbörja vår långa färd tillbaka till kalla Svergie.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar