fredag 22 januari 2010

Vietnam del 1

Jag vet inte i vilken ände som jag ska börja berätta om resan. Det finns så mycket som jag vill få ner, samtidigt som jag inte vill upprepa det jag redan har skrivit på resedagboken. Jag börjar med att visa bilder från de fyra dagarna i Mui Ne och berättar lite kring dem. Enjoy!


När vi lämnade Sverige så var det svinkallt, ungefär -14 grader. Vi var inte riktigt klädda för den extrema kylan med tanke på att vi skulle flyga till varmare breddgrader.Ungefär ett dygn senare kunde vi traska längs vackra soldränkta stränder i Mui Ne. Fotavtryck i sanden.En vacker solnedgång första dagen i Mui Ne.Den andra dagen mötte vi upp min kompis Johan, det här blev osmickrande nog första bilden på honom.Vi vandrade längs den en mil långa stranden och förundrades över alla kitesurfare.
Robin och Johan fick hjälpa Vietnameserna ovan med att bära upp deras lilla båt på land.Den andra kvällen i Mui Ne avslutades vid den här surfbussen där vi drack öl och drinkar.Den tredje dagen i Mui Ne gav vi oss ut på en guidad tur för att besöka diverse sevärdheter. Det började med att vi vadade längs det här vattnet för att slutligen komma till ett vattenfall, som inte alls var spektakulärt nog för att visas på bild.
Härnäst besökte vi den lokala fiskebyn, jag tror aldrig att jag har skådat så många fiskebåtar på en och samma gång tidigare.Tredje stoppet blev framför lotussjön och de vita sanddynorna, en makalös syn som inte gör sig rättvisa på bild.Efter att ha beundrat utsikten över de vita sanddynorna så körde vår guide upp längs dynorna med en väldans fart så att vi nästan hamnade längst upp på toppen. Lite läskigt faktiskt.Väl uppe på toppen så kunde man få åka pulka ner för sanden. Men det gick på tok för sakta och all sand hamnade i munnen, så vi avstod.Robin fick däremot sand i ansiktet ändå.Vackra vyer.Den rostiga gamla jeepen som vi färdades med och vår lokala guide som inte sa mer än några meningar under den fem timmar långa turen.Turen avslutades vid de röda sanddynorna, som jag tyvärr inte fick någon speciellt bra bild på eftersom det hade börjat skymma.Sista dagen i Mui Ne spenderades under de här parasollen på stranden.De fläktade på rätt bra och det var många kitesurfare på stranden och i vattnet.Kitesurfare.En kitesurfare hoppar högt upp i luften. Jag hade den snyggaste minen på stranden.


Efter att vi hade lämnat Mui Ne så åkte vi vidare till Phu Quoc. Men det berättar jag om någon annan dag.

3 kommentarer:

  1. Fan, jag maste alltsa aka till vietnam, vill lara mig kitesurfa, verkar grymt, blev inget sant i thailand :/

    SvaraRadera
  2. Inte så konstigt med tanke på att det var första dagen som jag solade.

    SvaraRadera